
Alimentatia corecta - de maxima importanta in cazul diabetului
Atat timp cat este tinut sub control, diabetul zaharat nu reprezinta o boala severa. Foarte importante sunt regimul alimentar pentru diabet, exercitiile fizice si medicamentele corespunzatoare. Alimentatia este cea care face diferenta in multe cazuri, diabetul putand sa nu provoace probleme atat timp cat sunt evitate anumite mancaruri. Dulciurile si junk-food-ul trebuie complet eliminate din lista cu alimente ce pot fi consumate, insa acest lucru nu trebuie privit neaparat ca pe un sacrificiu, caci exista alternative sanatoase si gustoase.
Zaharul este dusmanul numarul 1, tinand cont de faptul ca diabetul zaharat este un sindrom ce nu poate procesa eficient zaharul ingerat de organism. Regimul alimentar pentru diabetici este destul de generos - pur si simplu trebuie sa fie consumate alimente cu un continut de zahar scazut. Dulciurile (din comert sau realizate acasa), sucurile racoritoare din comert si sifonul, alimentele prajite si bauturile alcoolice nu au loc in dieta unei persoane care se confrunta cu diabetul zaharat. De fapt, cele de mai sus dauneaza sanatatii tuturor ce le consuma, avand un rol preponderent negativ chiar si in cazul persoanelor care nu sufera de diabet.
Trebuie evitate si fructele foarte dulci, precum bananele sau stafidele, legumele bogate in carbohidrati, asa cum sunt cartofii, morcovii, sfecla si pastarnacul, dar si cerealele - orez, fulgi de porumb, faina de grau si chiar mussli). Produsele de panificatie nu sunt nici ele prieteni ale persoanelor cu diabet zaharat. Nici macar mierea nu poate fi asociata in mod uzual unui regim care sa tina diabetul sub control. In functie de nivelul glicemiei, aceste alimente pot fi consumate in cantitati foarte mici, ocazional - sfaturi concrete in acest sens vor fi oferite fiecarei persoane in parte, de catre medici.
Pentru echilibrarea si controlul tulburarilor metabolice ce includ diabetul, una dintre solutiile aflate la indemana oricui este Diabetrix, un produs natural 100%, fabricat în Germania. Acesta spirjina persoanele cu tulburari functionale in metabolismul glucidelor, rezistenta celulara la insulina si dereglari ale nivelului tensiunii arteriale, conform website-ului http://diabetrix.ro/.