transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Sub egida Asociatiei Nationale a Cofetarilor, Patiserilor, Ciocolatierilor si Gelatierilor (ANCPCG), la ~ Constanta au fost lansate stagiile de perfectionare in modelarea ciocolatei si a ~ zaharului. Sesiunile sunt realizate de maestrul cofetar Silvian ...

Omul din publicitate Schneider Electric - scor record in Topul 100 al celor mai sustenabile corporatii, realizat de Corporate Knights Schneider Electric - scor record in Topul 100 al celor mai sustenabile corporatii, realizat de Corporate Knights

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei si automatizări, a fost recunoscut din nou drept una dintre cele mai sustenabile corporatii din lume, ocupând locul 12 în clasamentul general si prima pozitie în...

citeste mai mult
Omul din PR Salariile celor mai multi angajati Carrefour din Romania au crescut cu 16 - 21% de la 1 februarie 2016 Salariile celor mai multi angajati Carrefour din Romania au crescut cu 16 - 21% de la 1 februarie 2016

Carrefour a decis, împreună cu partenerii sociali, cresteri salariale pentru 95% dintre angajatii săi de bază din magazine. Decizia, luată împreună cu sindicatele si reprezentantii angajatilor din magazine, face parte din noua strategie...

citeste mai mult
EditorialAnaliza Tradeville: Randamente pozitive in 2016 din active de refugiu si investitii inverse pe bursele de actiuni Analiza Tradeville: Randamente pozitive in 2016 din active de refugiu si investitii inverse pe bursele de actiuni

Într-un an marcat de incertitudine, pe fondul îngrijorărilor legate de China, probabilitatea unui picaj abrupt al burselor de actiuni din Europa si Statele Unite creste pe zi ce trece. Prin urmare, activele de refugiu traditionale precum...

citeste mai mult
Noutati
O bijuterie eleganta pentru telefonul meu - Guest Post
Black Friday 2018 la PretzMic.ro - reduceri mari, stocuri pe masura
Asociatia Nationala a Cofetarilor, Patiserilor, Ciocolatierilor si Gelatierilor - perfectionare in modelarea ciocolatei

Asociatia Nationala a Cofetarilor, Patiserilor, Ciocolatierilor si Gelatierilor - perfectionare in modelarea ciocolatei

Sub egida Asociatiei Nationale a Cofetarilor, Patiserilor, Ciocolatierilor si Gelatierilor (ANCPCG), la Constanta au fost lansate stagiile de perfectionare in modelarea ciocolatei si a zaharului. Sesiunile sunt realizate de maestrul cofetar Silvian Miron. Cu un palmares impresionant de medalii internationale castigate, acesta a decis, in calitate de formator acreditat TUV, sa isi impartaseasca experienta tinerilor cofetari, patiseri, gelatieri si chiar bucatari care isi doresc sa se perfectioneze, sa avanseze in cariera la un nivel superior.


Viitoarele stagii de perfectionare in arta ciocolatei, programate in luna decembrie 2010, la Constanta, isi propun sa atraga inscrieri din intreaga tara, pachetul oferind inclusiv cazare si masa, pe langa toate materialele, documentatie si materii prime necesare desavarsirii acestui program cu durata de 3 zile. Pe parcursul a 20 de ore, dintre care 5 ore de teorie si 15 de practica, cei care il vor urma vor avea sansa de a-si creste nivelul de pregatire profesionala, de a investi in valoarea personala pe plan profesional.


Castigul unui astfel de stagiu se cuantifica nu numai la nivel individual pentru cofetar, patiser, gelatier sau bucatar, dar si la nivelul cofetariei, patiseriei sau restaurantului unde acesta lucreaza. Avand un personal nu doar calificat, ci specializat, perfectionat, o astfel de unitate va avea posibilitatea de a oferi ceva in plus clientilor, de a-i surprinde cu totul placut, de a face fata exigentelor pietei, de a depasi concurenta prin transformarea in realitate, mult mai usor, a dorintelor clientilor.


"Perfectionarea nu este un moft, nu este doar pentru cartea de vizita, ci este o nevoie profunda pentru cei care isi respecta meseria si isi doresc sa exceleze pe plan profesional in industria cofetariei. Perfectionarea este tot mai cautata de catre cofetari, patiseri, gelatieri si chiar bucatari, dar si de cofetariile si restaurantele care vor sa isi impresioneze clientii si sa fie in topul preferintelor acestora. Clientii cofetariilor din Romania isi doresc mai mult, isi doresc produse noi, deosebite, ceea ce obliga creatorii acestora la perfectionare", a declarat Silvian Miron, premiat cu Trofeul de Aur "Arch of Europe" precum si cu alte medalii de aur, argint si bronz.


Sosirea la Constanta este programata in seara dinaintea inceperii stagiului, prilej pentru o cina in care participantii vor avea prilejul sa inceapa interactiunea intre ei, dar si cu maestrul Silvian Miron, ceea ce transforma cursul si intr-o ocazie de socializare profesionala intre persoane talentate, pregatite si pasionate de lucrul cu ciocolata si zaharul.


In prima zi, stagiul isi propune dobandirea de abilitati teoretice si aplicarea lor practica pentru pregatirea ciocolatei. In aceeasi zi, stagiarii isi aleg proiectul si incep sa se pregateasca pentru executarea acestuia. Ulterior, cea de-a doua zi a stagiului prevede dobandirea de abilitati teoretice, dar si prepararea unui sortiment de bomboane si alte elemente practice. De asemenea, participantii vor realiza montajul piesei artistice si a celei comerciale conform proiectului. In ultima zi a stagiului, stagiarii vor amenaja expozitia si vor acumula cunostintele necesare pentru descoperirea defectelor, mentionand aplicatiile practice care ar evita aparitia acestor erori depunctate de comisia de jurizare a unui eventual concurs real. Astfel, stagiul isi propune dobandirea de cunostinte teoretice si abilitati, folosind evaluarea incrucisata - fiecare evalueaza lucrarile celuilalt, sub indrumarea maestrului Silvian Miron. Fisele de evaluare vor ramane stagiarilor, alaturi de alte materiale didactice utile si in viitor.


In 2003, Silvian Miron a pregatit deja doi cofetari de la Cofetaria Silvian din Constanta (Ana Tudor si Valerica Novac - cele doua urmand sa participe un an mai tarziu in Italia la competitia Internazionali d’Italia Esposizione Culinaria Marina di Carrara, de unde s-au intors cu doua medalii de argint si doua de bronz). Imediat dupa ce a obtinut si statutul de formator acreditat TUV, in acest an, Silvian Miron a pregatit intr-un astfel de stagiu doi cofetari din Timisoara, Adrian Lasac si Frida Toth.


Adrian face parte din colectivul Cofetariei Codrina, fiind component al echipei regionale ce va concura la Targului International de "Gastronomie EXPOGAST CULINARY WORLD CUP 2010" ce va avea loc la Luxemburg intre 21-25 noiembrie 2010. Frida, cofetar din cadrul colectivului cofetariei Micalina, va „lupta” la acelasi concurs in echipa de juniori a Romaniei condusa de Dragos Bercea (Cabana Vanatorilor). Echipele beneficiaza de suportul Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism.


Asociatia Nationala a Cofetarilor, Patiserilor, Ciocolatierilor si Gelatierilor (www.asociatiacofetarilor.ro) a fost fondata cu scopul de a perfectiona competentele profesionale ale membrilor sai si pentru a-i ajuta pe acestia sa acceada pe plan profesional, la nivel national si international, in conformitate cu cele mai inalte standarde in domeniu. "Ne dorim atragerea tinerilor spre formare profesionala continua, ridicarea standarelor profesionale din Romania, promovarea acelora care au spirit artistic, rabdare, talent, placere de a modela ciocolata si zaharul si dorinta de a obtine satisfactie prin zambetele si multumirile consumatorilor finali ai produselor lor", subliniaza Silvian Miron, in calitate de Membru Fondator al organizatiei.


Asociatia Nationala a Cofetarilor, Patiserilor, Ciocolatierilor si Gelatierilor din Romania acorda consultanta si asistenta membrilor sai, asigura informatiile necesare pentru documentarea profesionala, pentru a fi mereu in pas cu tendintele cofetariei internationale. De asemenea, Asociatia organizeaza periodic sesiuni de lucru pentru schimb de retete si pentru crearea unora noi, dar si stagii de perfectionare, precum cel de perfectionare in modelarea ciocolatei si a zaharului. Asociatia isi propune sa colaboreze cu celelalte asociatii din domeniu, fiind deschisa spre orice idei ce pot aduce dezvoltare categoriilor profesionale pe care le reprezinta.


In cursul primaverii anului 2011, Asociatia Nationala a Cofetarilor, Patiserilor, Ciocolatierilor si Gelatierilor va lansa si stagii pentru perfectionarea in modelarea zaharului la cald - turnat, tras, suflat.


Pentru inscrieri la cursurile din decembrie 2010 sau pentru orice alte informatii, cei interesati pot accesa site-ul oficial al Asociatiei - www.asociatiacofetarilor.ro sau pot contacta direct reprezentantii Asociatiei la telefon 0785 105 549.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTpromo