transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Campania Sansa la viata, sansa la noi amintiri, conceputa si implementata de ~ compania Procter &Gamble, a fost premiata la editia din 2009 a Galei ~ Oameni pentru Oameni, la categoria Cel mai bun program de cause related ~ marketing/cause promotion ...

Omul din publicitate Schneider Electric - scor record in Topul 100 al celor mai sustenabile corporatii, realizat de Corporate Knights Schneider Electric - scor record in Topul 100 al celor mai sustenabile corporatii, realizat de Corporate Knights

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei si automatizări, a fost recunoscut din nou drept una dintre cele mai sustenabile corporatii din lume, ocupând locul 12 în clasamentul general si prima pozitie în...

citeste mai mult
Omul din PR Salariile celor mai multi angajati Carrefour din Romania au crescut cu 16 - 21% de la 1 februarie 2016 Salariile celor mai multi angajati Carrefour din Romania au crescut cu 16 - 21% de la 1 februarie 2016

Carrefour a decis, împreună cu partenerii sociali, cresteri salariale pentru 95% dintre angajatii săi de bază din magazine. Decizia, luată împreună cu sindicatele si reprezentantii angajatilor din magazine, face parte din noua strategie...

citeste mai mult
EditorialAnaliza Tradeville: Randamente pozitive in 2016 din active de refugiu si investitii inverse pe bursele de actiuni Analiza Tradeville: Randamente pozitive in 2016 din active de refugiu si investitii inverse pe bursele de actiuni

Într-un an marcat de incertitudine, pe fondul îngrijorărilor legate de China, probabilitatea unui picaj abrupt al burselor de actiuni din Europa si Statele Unite creste pe zi ce trece. Prin urmare, activele de refugiu traditionale precum...

citeste mai mult
Noutati
Sympathyflowers.ro ajuta sufletele indurerate sa onoreze memoria celor dragi trecuti in nefiinta
Un cadou deosebit de rezistent - Guest Post
Campania P&G Sansa la viata, sansa la noi amintiri, premiata la Gala Oameni pentru Oameni, editia 2009

Campania P&G Sansa la viata, sansa la noi amintiri, premiata la Gala Oameni pentru Oameni, editia 2009

Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri", conceputa si implementata de compania Procter &Gamble, a fost premiata la editia din 2009 a Galei Oameni pentru Oameni, la categoria "Cel mai bun program de cause related marketing/cause promotion marketing".

Premiul vine sa confirme încrederea companiei Procter&Gamble în misiunea sociala activa a acestei campanii menite sa readuca sansa de a trai în sufletele unor copii care altfel nu ar mai fi ajuns sa adune o viata de amintiri.

Premiul obtinut de campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri" la cea de-a 6-a editie a Galei Oameni pentru Oameni, eveniment de prestigiu menit sa identifice cele mai bune idei si initiative de implicare sociala, dar si abordarile etice si transparente, a fost înmânat Oliviei Ciubotariu - External Relation Manager, Procter&Gamble Balkans, de catre initiatorul SMURD, Raed Arafat, actual sub-secretar de stat în Ministerul Sanatatii. 

Juriul acestei editii a inclus personalitati publice de marca, precum: Dana Deac, Director TVR 1, Andreea Rosca, Director Divizia Publicatii de Business ale Realitatea-Catavencu, Mihaela Geoana, Presedinte Fundatia Renasterea, Cristiana Copos, Director General Ana Co, Cosmina Frîncu, CSR & Sponsorship Manager BRD Groupe Société Generale, Adela Popescu, Communication and PR Manager Ringier, Elena Serban, Director executiv Fundatia Vodafone România, Camelia Sucu, Presedinte Class Living, Roxana Vitan, Romanian-American Enterprise Fund, Peter Barta, Director executiv Fundatia Post Privatizare, Dorel Sandor, Director Centrul de Analize Comparative Bucuresti.

Derulata în perioada 1 iulie - 30 septembrie 2008, campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri" a avut drept scop cresterea numarului de copii operati, prin depistarea precoce a malformatiilor cardiace congenitale si prin efectuarea interventiilor la momentul optim.

Acest lucru s-a realizat printr-o campanie de informare a parintilor, a medicilor de familie si a specialistilor, precum si prin dotarea unei a doua sali de operatii la Târgu-Mures. Noul bloc operator de la IBCvT beneficiaza acum de primul ecograf din România configurat pe investigatii cardiologice la copii si nou-nascuti.

Rezultatele campaniei sunt încurajatoare: numarul copiilor cu malformatii cardiace operati la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Târgu-Mures (IBCvT) a crescut semnificativ, cu 57%, în perioada 1 iulie-15 septembrie 2008, fata de perioada 1 aprilie – 15 iunie 2008.

Campania de informare si-a demonstrat la rândul sau eficienta, numarul copiilor cu afectiuni cardiace care s-au prezentat la control medical crescân vizibil. Astfel, fata de perioada anterioara,  în timpul campaniei "Sansa la viata" s-a dublat numarul copiilor operati care au fost trimisi la IBCvT de catre medici specialisti.

Totodata, s-a dublat numarul copiilor de peste 5 ani, cu afectiuni mai vechi, operati, iar numarul interventiilor chirurgicale efectuate la vârsta optima (1-12 luni) a crescut cu 50%.

Pentru a veni în continuare în sprijinul parintilor ai caror copii sufera de malformatii cardiace congenitale, Procter&Gamble va pastra activ site-ul de informare www.sansalaviata.ro, unde cei interesati pot afla informatii despre malformatiile cardiace la copii, modalitatile în care acestea pot fi corectate si tipurile de interventii care pot fi efectuate la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Târgu-Mures. De asemenea, contul IBCvT va fi disponibil pe acelasi site, pentru eventuale donatii ulterioare din partea celor care doresc sa contribuie la aceasta cauza.

Din cei 1000 de copii cu malformatii cardiace nascuti anual, 900 necesita operatie pâna la împlinirea vârstei de un an. În România, cea mai mare parte a copiilor cu malformatii sunt operati la IBCvT. Lista de asteptare este foarte mare, însa acest precedent încurajator de salvare a vietii unor copii este posibil acum datorita campaniei de informare a parintilor, a medicilor de familie si a specialistilor, precum si prin dotarea unei a doua sali de operatii la Târgu-Mures.

"Sansa la viata, sansa la noi amintiri" a reprezentat o campanie de marketing cu scop umanitar, menita sa creeze solidaritate sociala pentru a ajuta persoanele cu nevoi speciale. Suma donata IBCvT de catre Procter&Gamble s-a constituit dintr-un procent al încasarilor realizate prin vânzarea urmatoarelor marci din portofoliul Procter&Gamble: Ariel, Bonux, Lenor, Pampers, Wash&Go, Head&Shoulders, Gillette si Always. Suma finala donata la încheierea campaniei s-a ridicat la aproximativ 550.000 USD.

Partenerii campaniei au fost cumparatorii care au dorit sa sprijine aceasta cauza, Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Tg.-Mures, partenerii traditionali ai Procter&Gamble - lanturile de magazine Auchan, Billa, Carrefour, Interex, Kaufland, Pic, Selgros, partenerul media PRO TV si ambasadorii campaniei, care au fost atât angajati Procter&Gamble, cât si persoane publice: Bianca Brad, Gabriela Szabo, Gica Popescu, Magda Catone, Marian Râlea.

Procter&Gamble urmareste sa sprijine dezvoltarea durabila în tarile în care compania este prezenta, lucru reflectat chiar de catre misiunea companiei: "Touching lives, improving lives". În acest scop, P&G se implica activ în viata comunitatilor în care îsi desfasoara activitatea, atât prin intermediul investitiilor economice directe (fabrica de detergenti de la Timisoara si Centrul regional de servicii de la Bucuresti), cât si prin campanii social-educationale.

Programul de burse pentru studenti, programele educationale pe teme de sanatate si igiena pentru tinerele fete si pentru copii, "P&G 2000: Un calculator, o sansa în plus în viitor" si Programul de Educatie Civica "Învata sa schimbi lumea!" sunt doar câteva exemple de programe dedicate comunitatii, implementate de P&G în România.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTpromo