transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

S-a încheiat cea de-a cincea editie BestAds, singurul festival online de publicitate ~ din România. Membrii comunitatii IQads au fost chemati pentru al cincilea an ~ consecutiv la urne, pe www.bestads.ro, formând probabil cel mai mare juriu ...

Omul din publicitate Schneider Electric - scor record in Topul 100 al celor mai sustenabile corporatii, realizat de Corporate Knights Schneider Electric - scor record in Topul 100 al celor mai sustenabile corporatii, realizat de Corporate Knights

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei si automatizări, a fost recunoscut din nou drept una dintre cele mai sustenabile corporatii din lume, ocupând locul 12 în clasamentul general si prima pozitie în...

citeste mai mult
Omul din PR Salariile celor mai multi angajati Carrefour din Romania au crescut cu 16 - 21% de la 1 februarie 2016 Salariile celor mai multi angajati Carrefour din Romania au crescut cu 16 - 21% de la 1 februarie 2016

Carrefour a decis, împreună cu partenerii sociali, cresteri salariale pentru 95% dintre angajatii săi de bază din magazine. Decizia, luată împreună cu sindicatele si reprezentantii angajatilor din magazine, face parte din noua strategie...

citeste mai mult
EditorialAnaliza Tradeville: Randamente pozitive in 2016 din active de refugiu si investitii inverse pe bursele de actiuni Analiza Tradeville: Randamente pozitive in 2016 din active de refugiu si investitii inverse pe bursele de actiuni

Într-un an marcat de incertitudine, pe fondul îngrijorărilor legate de China, probabilitatea unui picaj abrupt al burselor de actiuni din Europa si Statele Unite creste pe zi ce trece. Prin urmare, activele de refugiu traditionale precum...

citeste mai mult
Noutati
Sympathyflowers.ro ajuta sufletele indurerate sa onoreze memoria celor dragi trecuti in nefiinta
Un cadou deosebit de rezistent - Guest Post
13.358 de voturi au hotarat topul celor mai bune reclame romanesti din 2008, la BestAds

13.358 de voturi au hotarat topul celor mai bune reclame romanesti din 2008, la BestAds

S-a încheiat cea de-a cincea editie BestAds, singurul festival online de publicitate din România. Membrii comunitatii IQads au fost chemati pentru al cincilea an consecutiv la urne, pe www.bestads.ro, formând probabil cel mai mare juriu al unui festival de publicitate.

Ei au analizat, disecat, nominalizat si votat, pe parcursul celor 4 saptamâni cât a durat prezenta editie,  cele mai bune reclame românesti produse în 2008, la cele 5 categorii ale Festivalului: TV, coloana sonora, print, radio si campanie.

BestAds si-a propus sa verifice din cât mai multe surse, de la membrii comunitatii IQads, care au fost cele mai bune productii publicitare românesti din 2008. Obiectivul a fost atins, dovada fiind cele 13.358 de voturi strânse, reprezentând cea mai mare participare la vot dintre toate editiile organizate pâna în prezent.

Rezultatele pentru BestAds 2008 au fost mai polarizate decât la editiile de pâna acum, cu diferente mai mari între lucrarile câstigatoare si cele clasate pe urmatoarele locuri. De asemenea, s-a putut remarca si anul acesta preferinta publicului autohton pentru reclamele bazate pe umor, care au o poanta memorabila.

Categoria spot TV a fost câstigata de spotul Le Birt, realizat de Papaya Advertising pentru Cava d’Oro, cu 31% din totalul voturilor pentru categorie. În mod evident, succesul spotului a propulsat si întreaga serie Cava d’Oro, ajutând-o sa câstige categoria Campanie. Bineînteles, au ajutat si celelalte 2 spoturi din serie, Francezii si Pestisor, cele mai vizibile parti ale campaniei, care au atras atentia la vremea lansarii, stârnind numeroase comentarii si pe IQads.

"Ma simt foarte bine în acest moment. Anul trecut, campania asta a trecut prin multe", declara Robert Tiderle, Creative Director Papaya. "Aproape interzisa la un moment dat, suspectata de unii ca ar fi pe lânga target, campania asta a fost prima în ajutorul careia a sarit media, a crescut cota de piata a produsului cu peste 50% (nu glumesc) si acum câstiga destul de clar competitia cu cel mai mare juriu. Da, ma simt foarte bine. M-as fi simtit însa mult mai bine daca anul trecut ar fi fost mai bogat în campanii misto, iar noi am fi câstigat o competitie mult mai interesanta. Însa anul trecut a fost, cred eu, unul dintre cei mai prosti ani din ultimii 5-6 ani".

Cel mai recent spot Dorna, Aeroportul, a adus agentiei McCann Erickson România locul 1 la categoria Coloana Sonora, cu melodia celor de la Conjure One, "Tears from the Moon".

Dintre toate categoriile, cea mai clara distanta s-a înregistrat la Sectiunea print, unde, pentru a doua oara în istoria BestAds, o lucrare a reusit sa obtina peste 50% din voturi: Nu deranjati, print realizat de Next Advertising pentru Asociatia Salvati Delta.

Liviu David, Creative Director Next, declara despre premiul primit la categoria Print: "Ne bucura ca sexul salbatic care salveaza Delta primeste si puncte la impresia artistica. [...]Cred ca un premiu la BestAds cu un ad pe bune cântareste MULT mai mult decât un Golden Drum luat cu un ghost".

La Sectiunea radio, nu a fost acordat premiul întâi, deoarece lucrarea care obtinuse cel mai mare numar de voturi, spotul Bunica, realizat de Headvertising pentru Discovery, fusese realizata în 2007 si nu în 2008, situatie despre care chiar agentia a anuntat Organizatorii, însa de-abia dupa terminarea perioadei de vot.

Cele 14 agentii care au realizat cele 28 de lucrari finaliste sunt: Next Advertising (cu 6 lucrari), Leo Burnett si McCann-Erickson (cu câte 4), Ogilvy, Papaya Advertising si Publicis (cu câte 2) si 23 Communications Ideas, CAP & NextCap, GMP, Graffiti BBDO, Grey, Headvertising, Odyssey, Propaganda, cu câte o lucrare. Rezultatele integrale ale tuturor editiilor BestAds sunt disponibile pe site-ul festivalului, la adresa www.bestads.ro/rezultate_all.html.

Cu prilejul celei de-a cincea editii, IQads a realizat si topul celor mai premiate agentii la BestAds. Au intrat în calcul agentiile clasate pe primele 5 locuri în fiecare categorie, o agentie primind un numar de puncte pentru fiecare lucrare prezenta în topul final, votat de comunitatea IQads - de la 5 puncte pentru locul 1 pâna la 1 punct pentru locul 5. Agentiile cele mai premiate la cele 5 editii BestAds sunt: McCann-Erickson, cu 112 puncte, Leo Burnett cu 65 si NextCap, cu 30 de puncte, urmate de Propaganda, cu 18 puncte si Gavrila & Asociatii, cu 15 puncte.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTpromo