
De ce este mai bine sa gatesti acasa decat sa mananci la restaurant
Oricarei persoane ii place sa fie rasfatata, iar masa la restaurant poate intra in aceasta categorie. Mai ales in contextul unei vieti foarte dinamice, cu multe activitati de realizat, sa te opresti din cand in cand si sa stai relaxat la masa, sa fii servit cu mancaruri delicioase si bauturi savuroase, este foarte placut. In special persoanele persoanele cu multe responsabilitati in plan profesional, deci si cu venituri medii si mari, aleg adesea sa manance la restaurant. Se pot bucura de preparate diversificate, care arata foarte bine si au gust foarte bun, fiind realizate de bucatari cu experienta.
Totusi, sa gatesti acasa poate fi o idee mai buna decat sa mananci la restaurant, din mai multe motive. Cel mai important este ca vei controla chiar tu toate ingredientele si modul in care acestea sunt utilizate. Tot procesul va fi realizat de tine in bucataria ta atent utilata si echipata, in conditii de curatenie maxima. Practic, se poate spune ca tu esti cel mai exigent inspector sanitar. Pe internet exista o multime de articole si reportaje, inclusiv video, despre situatiile neplacute descoperite in diverse restaurante, in urma controalelor efectuate de autoritati - ingrediente vechi, expirate, degradate sau tinute in conditii necorespunzatoare, igiena precara etc.
In plus, nu trebuie uitat faptul ca restaurantele folosesc de obicei ingrediente de calitate mai scazuta, produse mai ieftine care le permit un adaos comercial mai mare. In schimb, tu poti alege pentru gatit acasa ingrediente de cea mai buna calitate, produse premium, poate chiar eco - bio. Vei folosi ingrediente cu adevarat sanatoase, de la brandurile pe care le doresti. Tu controlezi tot procesul, indiferent ca faci pizza, frigarui de pui sau mancaruri gatite cu un grad de complexitate mai mare.
Gatind acasa, macar din cand in cand, vei observa ca ori iesi mai ieftin decat la restaurant, ori cheltuiesti aceiasi bani, insa mananci alimente de o calitate mult mai buna! Desigur, este obositor sa gatesti prea des, mai ales daca esti o persoana ocupata. Insa o poti face in mod ocazional. Poti cauta retete pe internet si, chiar daca nu esti un bucatar priceput, vei urma indicatiile si va fi destul de interesant. Gatitul este o experienta care poate fi incadrata si la categoria hobby. In prezent, se pare ca tot mai multe persoane sunt atrase de gatitul ocazional, emisiunile TV din domeniul culinar avand cu siguranta un rol de a face lobby in acest sens. Daca vei gati cu placere, te vei simti bine si in acelasi timp vei avea satisfactia de a manca (tu si cei dragi) preparate cu ingrediente premium, realizate cu drag.